keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

EU:n vaatteet?

Onneksi meillä on Erkki Toivasen kaltainen analyytikko, joka uskaltaa sanoa sen mistä muu kyyristelevä media vain kuiskii.
http://www.uusisuomi.fi/blogit/erkkitoivanen/yhteinen-hapeamme-eu-n-kirjanpito#comment-7115

Tässä myötäsukainen vastineeni hänen em. kirjoitukseensa. (jos moderaattori sen sallii)

Äänestin aikoinani EI, kun EU'hun liittymisestä meiltä kansalta vaaleissa kysyttiin. Nyt on toisaalta hyvä mieli kun huomaa olleensa 'oikeassa'. Entistä selvemmin alkaa EU:n härski byrokratia, korruptio ja kansakuntien kotiinpäinveto näyttää kurjat puolensa.

Se on sääli kun ne jotkut ihan oikeastikin hyvät asiat pitäisi heittää pesuveden mukana. Yhteinen valuutta ja sen vakaus on tuonut meille vaurautta. Toisaalta taas EU byrokratian megakoneisto kyykyttää pientä valtakuntaa ja sen rakenteita mielivaltaisesti. Kun kansallinen poliittinen eliittimme on oppinut niin nöyräksi, ettei uskalleta eikä osata pitää Suomen puolta yhtä härskisti kuin muut, ollaan lapsipuolen asemassa.

Veikkaan, että ellei suunta muutu, joutuu Vanhasen hallitus korjaamaan luunsa 'Luumäeltä' hyvinkin nopeasti. Pääministerimme frustraation kohde oli todellinen hutikuti. Tehy'n sijaan olisi odottanut fokusoinnin osuvan mieluummin maatalouden 141 tuen lakkauttamista ajavan Komission ja ennenkaikkea täysin pihalla olevan maatalouskomissaarin suuntaan. Arvelen myös, että Keskustan taustalla olevat voimat eivät niele puheenjohtansa ajopuu-offensiiveja enää pitkään.

Ihmettelin ja ihmettelen edelleenkin niitä sinisilmäisiä idealisteja, jotka uskovat ja luulevat Eu:n peruskirjan tavoitteiden toteutuvan käytännössä. Suurten valtio-ryppäiden tarinat eivät kestä vallanhimon pyörteissä kovinkaan kauan. NL sortui omaan mahdottomuuteensa. USA:kin alkaa sortua pikkuhiljaa ökysotapolitiikkaansa myös sisältä päin. Ainakin sen maine vapauden kehtona on vain irvailun aihe nykyään.

EU;n uskottavuus murenee kovaa kyytiä ja kansalaiset eivät Brysselijohtoista komentelua enää sulata, eivätkä ymmärrä. Alkaa olla aika selvittää eroprosessin käytännön toimenpiteitä, ettei olla enää siinä rytinässä mukana, kun korttitalo lopullisesti romahtaa. Ellei hallintokulttuuri muutu avoimempaan ja tehokkaampaan suuntaa. Sitä on vaikea uskoa.

Timo Soini on totuuden torvi, jonka tarinoita kannattaa monen alkaa ottaa tosissaan myös EU kritiikkinsä kohdalla: http://timosoini.fi/ploki/. Myös Erkki Toivasen, aiemmin fanaattisen Euroopan kansalaisen vankkumaton tuki alkaa pahasti säröillä. Onneksi hän on rautainen mm. EU asioiden asiantuntija, joka ei enää juuri suodattele juttujaan valtaeliitin paitsio vihellysten pelossa.

En ole milloinkaan keksinyt mitään hyödyllistä virkaa varsinkaan tämän päivän hallituksemme EU politiikalle, kuin myöskään meppiemme toiminnalle. Yhtä tyhjän kanssa ovat molemmet. Todennäköisesti kansa voisi jopa paremmin, jos mepit kutsuttaisiin kotiin kiireen vilkkaa pois lentokenttien kiillotetuilta laattioilta laahustamasta. Säästöjä älyttömistä palkkamenoista syntyisi välittömästi eikä kansan tarvitsisi kadehtia niiltäkään osin näitä turhakkeita.

Ei kommentteja: