tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Autoilun arkea

No niin, taas on vuotuinen autojen katsastus suoritettu. Pitää sanoa, että on ruuhkat katsastuskonttoreilla muuttuneet menneisiin aikoihin verrattuna. Ei tarvitse enää aikoja varailla etukäteen, ajat vaan konttorin pihalle, maksat tiskillä ja pääset suoraan pukille.

Tarkastukset on tulleet tarkemmaksi. Vanhaan hyvään aikaan kun leima lävähti kirkkaasti rekisteriotteeseen, nyt samankuntosta autoa kun ehdotat saat kommentiksi herkästi: 'vie veli hyvä kotteros kierrätykseen ja äkkiä' so. hajottamolle.

Mittarit ja laitteetkin on viimeistä huutoa, mutta niin on autotkin. Kestävyys ja ajo-ominaisuudet ovat moninkertaistuneet vaikka ns. kertakäyttöisiksi on pelit miltei muuttuneet. Autolle ei enää ihmeitä voi eikä tarvitse tehdä muutamaan sataantuhanteen kilometriin. Senjälkeen sen arvo onkin jo lähes nolla. Niinkuin autokauppiaatkin sanoo: 'käyttöarvoa on varmaan mutta myyntiarvoa ei'.

Autoa kun sitten katsastushallista lähin ajamaan ulos liikenteeseen sano katsastaja, 'jarruta sitte vähä tuosa kynnyksellä että irrotan letkun'. Ihan oli olo kuin formulavarikolla. Nähhään taas vuoden päästä, soon moro.

Ei kommentteja: