tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Laiha sopu, lihava riita

Sovinto kiistassa on nyt saatu sitten aikaan ihan valtakunnan-sovittelijan oppikirjan mukaan. Juttu on julkisuuden tarpeisiin porsaanreikiä niin täynnä, että heikompaa ihan hirvittää. Niin siinä sitten käy kun lähtee herrojen kanssa marjaan.

Koko hommahan poikkeaa perinteisestä tupoteatterin käsikirjoituksesta tuoreella, virkistävällä ja ratkaisevalla tavalla. Silti edelleenkään ei pitäisi juristiarmeijan mennä tietoisesti kansan tahdon vastaisesti sotkemaan koukeroillaan kuvioita niin totaalisesti mitä nyt tapahtui.

On kansanvallan moraalin vastaista, että sopija osapuolten julkisuuteen esittämät luvut ovat seuraavat:
1. osapuoli 16-18%
2. osapuoli 22-28%

Ja nyt sitten ovat asiantuntija tahot professoreita myöden selittämässä mitä mikin merkitsee ja oikein on. Toisaalta tälläistä tuuletusta ja pyykinpesua vaillehan tämä meidän perinteinen tupoteatterimme on ollutkin.

Siitä en silti tingi pätkääkään, että kaiken aikaa sympatiani ja henkinen tukeni on ollut hoitajien puolella, siis nimenomaan HOITAJIEN, perus-, lähi-, vanhusten- ja sairaanhoitajien puolella, ei pelkästään Tehy'n. TEHY'läisten kamppailun olen mieltänyt kaikkien em. puolesta tapahtuvaksi tasa-arvo kamppailuksi.

Viimeisinä aikoina on hiukka ihmetyttänyt yleisen keskustelun kiihkeys ja kaikkein lähinpänä olevien ammattiliittojen härskiys Tehy'läisiä vastaan. Sen on kyllä Tehy itse taistelun tuoksinassa valitettavasti saanut aikaan. Toisaalta se on ymmärrettävää.

Silti se vahingonilo ao. historiallisen sovinnon jälkeen, mikä mm. opettajien rikkiviisaan edusmiehen (Kangasniemi tmho) kaikkitietävissä kommenteissa kumpusi, ei voi jättää ketään kylmäksi.

Ei kommentteja: