perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Puhdas "urheilu"

Kaikki pinnalla oleva toivoton meuhkaaminen dopingista, puolesta jos vastaankin on ihmisen luonnonlain mukaista sopeutumista muuttuvaan maailmaan. Itse en ole dopingin kannattaja, mutta realisti valitettavaan kyynisyyteen saakka.

Amatööriurheilun eettiset säännöt ja ihanteellisuushan olivat jotain syvällisen kannatettavaa suuren yleisön keskuudessa. Siitä halutaan pitää kiinni kynsin hampain. Varsin kohottaviahan ne suomalaisen urheilun tähtihetket olivat aikoinaan. Silloin kun isä lampun osti.

Kun maailma muuttuu, kunnian ja maineen lisäksi urheiluun on nyt pesiytynyt myös raha. Sitä myöten kaikki ihmisen perisyntiin liittyvät ahneuden raadolliset merkit sisältyvät jokaiseen lajiin itsestään selvästi.

Joka muuta väittää, elää horroksessa todellisuudesta.

On typerää enää intoilla urheilun määritelmien nojalla jotain lajia (F1) vastaan, tai jonkun (juoksu, hiihto, paini) puolesta. Se kaikki on vain ja ainoastaan ihmisten moraalista krapulaa ja entisten amatööriurheilun määritelmien perään haikailua.

Veristä ja raakaa 'bisnestä' on tänään kaikki tyynni lajista riippumatta. Jokaisessa lajissa on piilossa mafiamaisia piirteitä. Sovittuja otteluja/kilpailuja, pahinta korruptiota, dopingin käyttöä, sponsoroitua välineurheilua... etc loputtomiin.

Mielestäni vain ne lajit (mm F1) ovat moraaliltaan edes jotenkin kohdallaan. Niissä tunnustetaan aivan avoimesti se kaupallisuus, joka itsestään selvästi yritetään muissa lajeissa häpeillen vaieta ja kiistää näkymättömiin. F1 taitaa tietääkseni olla niitä harvoja lajeja, joihin tätä 'urheilun' syöpää, dopingia, ei juurikaan ole yhdistetty.

Ei kommentteja: